Skupina Pilulka působí na českém, slovenském a rumunském trhu od roku 2013 a v současnosti provozuje 120 růžových Pilulka Lékáren společně s internetovými lékárnami. Foto: Pilulka.cz

Lékárny Pilulka zvýšily tržby meziročně o třetinu na 1,06 miliardy korun

Tržby lékáren sítě Pilulka, která působí na českém, slovenském a rumunském trhu, v prvním pololetí meziročně vzrostly o 31 procent na 1,06 miliardy korun. Na tržbách se nejvíce podílela internetová divize. ČTK to sdělil spolumajitel společnosti Martin Kasa. Údaje o zisku firma nezveřejnila.

 

„Růst byl zapříčiněn několika faktory. Rozšířili jsme nabízený sortiment, úspěšně zahájili provoz v Rumunsku. Rostli jsme v tržbách ve všech divizích skupiny. Jako velmi důležité pro rozvoj vnímáme meziroční nárůst hrubé marže o čtyři procenta,“ uvedl Kasa.

Druhá polovina roku v porovnání s první podle něj bývá vždy o více než 30 procent silnější. Důvodem je hlavně vánoční sezona, která každoročně začíná již koncem října. „Ve druhé polovině roku nás čeká mnoho nových projektů. Spustíme nové logistické sklady v Česku a na Slovensku. Celkově tak skladová plocha pro internetový prodej přesáhne 5000 metrů čtverečních,“ doplnil Kasa. Loni za celý rok firma utržila dvě miliardy korun.

Skupina chce podle něj rozšiřovat síť franšízových lékáren a v případě zajímavých akvizičních nabídek i vlastní Pilulka lékárny.

Skupina Pilulka působí na českém, slovenském a rumunském trhu od roku 2013 a v současnosti provozuje 120 růžových Pilulka Lékáren společně s internetovými lékárnami. Společnost zaměstnává přes 400 lidí, převážně se zdravotnickým vzděláním. Většinově ji vlastní české fyzické osoby.

Největší lékárenskou sítí v Česku je Dr.Max ze skupiny Penta, která má kolem 440 poboček. Firmě loni v ČR stouply tržby za prodej zboží a služeb meziročně o 11 procent na 17,95 miliardy korun.

-čtk-