Profesor Petr Arenberger se hodně angažuje v osvětě veřejnosti a novinářů - tady vzkazuje 70 procentům Čechů, kteří podceňují prevenci, aby se polepšili. Foto: MK

Novým ředitelem Fakultní nemocnice Královské Vinohrady se stal profesor Petr Arenberger

Výběrová komise složená z představitelů odborných společností, profesních komor, vzdělávacích institucí, odborů a nemocnic většinou hlasů doporučila ministrovi zdravotnictví jmenovat na pozici ředitele Fakultní nemocnice Královské Vinohrady Petra Arenbergera. Ministr zdravotnictví doporučení respektuje a dnes ho jmenoval do funkce. Ministerstvo to oznámilo v tiskové zprávě. Petr Arenberger nastoupí do čela fakultní nemocnice 1. října 2019.

 

„Respektuji doporučení výběrové komise, jejíž členové rozhodli poměrně jednoznačně. Dle mého názoru Petr Arenberger, jako pracovník zdejší fakultní nemocnice, ve které byl zaměstnán přes třicet let, z toho několik let byl i ve vedení, má dostatečné množství zkušeností a dobré předpoklady pro funkci ředitele nemocnice. V nové roli by se měl zaměřit zejména na zprůhlednění nákupů léků a zdravotnického materiálu, za což jsem dosavadní vedení často kritizoval, rozvoj potenciálu kvality zdravotní péče a zlepšení pracovních podmínek zaměstnanců,“ uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Prof. MUDr. Petr Arenberger, DrSc, MBA, FCMA (1958) je lékař a profesor v oboru dermatovenerologie. Od roku 2001 doposud působil jako přednosta Dermatovenerologické kliniky a od roku 2002 současně i jako náměstek ředitele pro vědu a výzkum Fakultní nemocnice Královské Vinohrady. Petr Arenberger je předsedou České dermatovenerologické společnosti ČLS JEP a místopředsedou České lékařské společnosti JEP. Přednáší obor dermatovenerologie na lékařské fakultě. Publikoval třináct vědeckých monografií a učebnic, přes 300 původních prací a z nich většinu s impaktovým faktorem. Vystudoval Fakultu dětského lékařství UK v Praze. První i druhou atestaci získal v oboru dermatovenerologie.

-TZ MZ-