Lékař si může pojistit nejenom majetek ordinace, ale i její výpadek

Koronavirová epidemie ukázala, jak důležité je myslet na zadní vrátka ‒ mít dostatečné rezervy pro případ výpadku podnikání. A platí to i pro lékařskou ordinaci.

 

Řešení nabízí česká Pojišťovna VZP, a. s. (PVZP), která je dceřinou společností největší zdravotní pojišťovny. Jde o pojištění Smluvní lékař, které kryje všechna myslitelná rizika související s provozem ordinace.

Součástí pojištění je ochrana pro případ přerušení provozu ordinace nebo výpadku jednotlivého lékaře (třeba v případě pracovní neschopnosti nebo karantény) s pojistným plněním až 30 tisíc korun na jeden pracovní den.

Pojištění Smluvní lékař zahrnuje i pojištění profesní a provozní odpovědnosti ‒ kryje újmy na zdraví i nemajetkové újmy s limitem až 50 milionů. Součástí pojistného produktu je i komplexní ochrana majetku ordinace, přičemž případné plnění je vyplaceno v „nových cenách“ tak, aby umožnilo pořídit stejný majetek.

Pro více informací nebo sjednání pojištění mohou lékaři kontaktovat v Čechách Jindřicha Ráce (tel.739 541 782, mail [email protected]) nebo Petra Konopáska (tel. 735 199 936, mail [email protected]) a na Moravě Daniela Nováka (tel.  739 542 595, mail [email protected]) nebo Milana Janečka (tel. 739 542 587, mail [email protected]).

Komerční prezentace