Nyní již bývalý náměstek ministra zdravotnictví pro zdravotní péči Aleksi Šedo. Foto: 1. LF UK

Náměstek ministra zdravotnictví pro zdravotní péči Aleksi Šedo končí

Náměstek ministra zdravotnictví pro zdravotní péči Aleksi Šedo končí. Před chvíli to oznámil sám ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) na twitterovém účtu ministerstva. Ve funkci Šedo působil od loňského září, kdy ho jmenoval tehdejší ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Náměstek ministra zdravotnictví pro zdravotní péči Aleksi Šedo na ministerstvu končí. Před chvíli to oznámil ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) na twitterovém účtu ministerstva. „Pana profesora si velmi vážím, ale bohužel se nesetkaly naše představy o fungování sekce zdravotní péče,“ napsal ministr, který Šedovi zároveň poděkoval za jeho práci a popřál mu úspěchy do další práce.

Šedo byl náměstkem pro zdravotní péči od začátku září loňského roku. Na místo, které zůstalo volné po květnovém odchodu náměstka Prymuly na nově vytvořené místo zmocněnce pro vědu a výzkum ve zdravotnictví na úřadu vlády, ho dosadil tehdejší ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Tehdy byl jediným kandidátem.

Od té doby resort opustili tři náměstci. Po odchodu Vojtěcha z úřadu na konci září odešel také jeho politický náměstek Filip Vrubel. Blatný se na odchodu dohodl také s bývalým prezidentem České lékárnické komory Lubomírem Chudobou, který nastoupil za Prymuly. Skončit musela po kauze s přednostním očkováním proti covidu-19 před týdnem také náměstkyně Alena Šteflová.

-red-

Aktualizováno 26.1.2021