V čele VoZP i nadále setrvá Josef Diessl. Foto: VoZP

Vojenskou zdravotní pojišťovnu dál povede Josef Diessl

Ředitelem Vojenské zdravotní pojišťovny bude po další čtyři roky Josef Diessl. Ve čtvrtek o tom rozhodla správní rada pojišťovny. Diessl vede VoZP od roku 2017.

Správní rada Vojenské zdravotní pojišťovny na svém čtvrtečním zasedání zhodnotila činnost Josefa Diessla za uplynulé čtyři roky a jmenovala jej generálním ředitelem na další čtyřleté funkční období. Rozhodnutí správní rady, která je aktuálně třináctičlenná, bylo jednomyslné.

„Děkuji správní radě za důvěru, které si nesmírně vážím. Její rozhodnutí beru především jako ocenění dobré práce celého týmu zaměstnanců Vojenské zdravotní pojišťovny v minulých letech a současně jako závazek do budoucna,“ uvedl Josef Diessl.

Před svým působením ve VoZP Josef Diessl pracoval jako provozně-technický ředitel krajské společnosti Nemocnice Pardubického kraje, dříve také vedl vysokomýtskou nemocnici. V čele pojišťovny vystřídal Rostislava Zezulu, který krátce působil v čele VoZP poté, co správní rada odvolala dlouholetého ředitele pojišťovny Karla Šteina.

Vojenská zdravotní pojišťovna má asi 700.000 pojištěnců. Od svého počátku v roce 1992 se zaměřila zejména na vojáky v činné službě, včetně těch v základní vojenské službě, nebo na žáky vojenských škol, brzy se ale otevřela i pro další občany.

-red-