Barbora Peterová byla před svým působením na ministerstvu mluvčí Státního ústavu pro kontrolu léčiv, mluvila také několik měsíců za první menšinový kabinet Andreje Babiše. Foto: Vláda.cz

Peterová končí jako mluvčí ministerstva zdravotnictví, nahradí ji Schillerová

Barbora Peterová končí jako mluvčí ministerstva zdravotnictví. Informaci ze svého twitterového účtu potvrdila ČTK. Podle webu CNN Prima News ji od úterý nahradí reportérka této stanice Jana Schillerová. Peterová byla mluvčí úřadu od poloviny loňského listopadu poté, co na se na konci října stal ministrem Jan Blatný (za ANO). Tuto středu prezident Miloš Zeman na návrh premiéra Andreje Babiše (ANO) Blatného z funkce odvolal, nahradil ho ředitel Fakultní nemocnice Královské Vinohrady Petr Arenberger.

„Myslím, že přišel ten pravý čas jít dál. Nejen z pohledu komunikace to byla náročná doba. Děkuju za tuhle ohromnou profesní zkušenost,“ napsala na twitter Peterová. ČTK řekla, že ministerstvo opouští po vzájemné dohodě. Před nástupem na ministerstvo byla mluvčí Státního ústavu pro kontrolu léčiv, mluvila také několik měsíců za první menšinový kabinet Andreje Babiše. V minulosti působila také ve státní energetické společnosti ČEPS a jako redaktorka v České televizi.

Nová mluvčí Schillerová podle svého profilu na sociální síti LinkedIn od října 2019 až dosud dělala reportérku televize Prima, předtím byla reportérkou televize Nova nebo moderátorkou Praha TV. Působila také jako výživový poradce. Webu CNN Prima News Schillerová řekla, že počítá s tím, že půjde o těžkou práci a pouze na půl roku. Na začátku října se v Česku uskuteční volby do Poslanecké sněmovny.

-čtk-