Předseda nového poradního týmu ministra zdravotnictví Čeněk Merta, obchodní náměstek Fakultní nemocnice Olomouc, na loňské konferenci Zdravotnického deníku o marketingu a komunikaci ve zdravotnictví. Foto: Radek Čepelák

Ministr Válek zřídil nový poradní tým pro veřejné zakázky

Ministr zdravotnictví má novou poradní skupinu, a to pro oblast veřejných zakázek. Zdravotnickému deníku to řekl její předseda, obchodní náměstek Fakultní nemocnice Olomouc Čeněk Merta. Skupina, jejímiž členy jsou zástupci dalších fakultních nemocnic, poprvé zasedne příští týden v Plzni.

Poradní tým ministra zdravotnictví pro oblast veřejných zakázek. Tak zní úplný název nové pracovní skupiny při ministerstvu zdravotnictví, do jejíhož čela byl čerstvě jmenován obchodní náměstek Fakultní nemocnice Olomouc Čeněk Merta. Jak sdělil Zdravotnickému deníku, úkolem týmu nebude řešit konkrétní veřejné zakázky.  „Jejím hlavním cílem bude především metodická podpora resortu,“ uvedl.

Příští týden by měla skupina zasednout poprvé, a to v Plzni. Na tomto jednání by si její členové měli definovat, kterými oblastmi veřejného zadávání se budou zabývat. V tuto chvíli se hovoří o léčivech, zdravotnickém materiálu a IT.

Jak dále uvedl Merta, místopředsedou týmu se stal obchodní náměstek Fakultní nemocnice Hradec Králové Michal Filip, tajemnicí pak vedoucí nemocniční lékárny Fakultní nemocnice Brno Šárka Kozáková. I zbývajících osm členů, mezi nimiž jsou obchodní náměstci či vedoucí oddělení veřejných zakázek, přichází z fakultních zařízení, a to v Praze, Plzni, Brně, Olomouci a Hradce Králové.

-sed-