Přístrojová komise projednává návrhy na umístění a provoz velmi drahé techniky s cenou nad pět milionů korun. Foto: PxHere, licence Creative Commons CC0

Mění se vedení přístrojové komise, předsedou má být Mechl, místopředsedou Mayer

Komise Ministerstva zdravotnictví „pro posuzování rozmístění přístrojových zdravotnických prostředků a kapacit hrazených ze zdravotního pojištění“, zkráceně přístrojová komise, bude mít nové vedení. Dosud jí předsedala náměstkyně MZ pro zdravotní péči profesorka Martina Koziar Vašáková, ale ta na ministerstvu končí. Nově se tak předsedou stane docent Marek Mechl a místopředsedou Martin Mayer.  Zdravotnický deník má tuto informaci z důvěryhodného zdroje.

Docent MUDr. Marek Mechl, je pověřeným zástupcem přednosty Kliniky radiologie a nukleární medicíny Fakultní nemocnice a Lékařské fakulty MOÚ v Brně. Ing. Martin Mayer je specialistou na biomedicínské inženýrství  a působí na Ústavu hematologie a krevní transfúze v Praze na pozici náměstka pro provoz a investice.

Komise byla zřízena příkazem ministra dne 10. dubna 2014. Projednává návrhy na umístění a provoz přístrojové techniky s pořizovací cenou nad 5 mil. Kč (bez DPH), která je hrazena z prostředků veřejného zdravotního pojištění prostřednictvím výkonů na nich poskytovaných, nebo jde-li o nákup přístrojů s poskytnutím dotace ze státního rozpočtu.

-cik-