Alexander Mayer, ředitel Univerzitní nemocnice Bratislava (vlevo) a Peter Šimko, rektor Slovenské zdravotnické univerzity, podepsali smlouvu o spolupráci. Foto: UNB

Univerzitní nemocnice Bratislava a Slovenská zdravotnická univerzita podepsaly smlouvu o spolupráci

Největší slovenská nemocnice – Univerzitní nemocnice Bratislava (UNB) a Slovenská zdravotnická univerzita (SZU) slavnostně podepsaly Smlouvu o výběrovém řízení na obsazování přednostů specializovaných výukových pracovišť a také Smlouvu o praktické výuce.

„Jsem velmi rád, že jsme po společných jednáních dospěli k výsledku, který je akceptovatelný všemi zúčastněnými stranami. Kompromisní návrh obou smluv má dnes reálnou podobu, kterou jsme společně s rektorem SZU Petrem Šimkem na půdě Slovenské zdravotnické univerzity podepsali,“ řekl Alexander Mayer, ředitel Univerzitní nemocnice Bratislava.

Transparentní průběh výběrových řízení

Představitelé obou institucí se shodli na tom, že transparentní a jednotný průběh výběrových řízení na pozice přednostů klinických pracovišť je klíčový pro správné nastavení výuky studentů, ale také pro další rozvoj jednotlivých pracovišť a vzájemné spolupráce. „Mohu potvrdit, že vedení UNB a stejně tak i vedení SZU mimořádně záleží na společných postupech, které přinesou korektní spolupráci s pozitivním výsledkem, čehož důkazem je i dnešní podepsání smluv,“ dodal Alexander Mayer.

„Podepsání obou smluv považuji za milník, který prohlubuje vzájemnou spolupráci mezi vzděláváním a poskytováním zdravotní péče. Jsem velmi rád, že spolu s ředitelem UNB máme stejný názor na spolupráci mezi SZU a UNB, a vzdělávání studentů je pro obě naše instituce důležité,“ řekl Peter Šimko.

Výběrová řízení na pozice přednostů a také zástupců přednostů klinických pracovišť Slovenské zdravotnické univerzity a Univerzitní nemocnice Bratislava začnou už v září.

-bre-