Miloslav Kavka. Foto: Steiner, s.r.o., se souhlasem firmy

Boskovickou nemocnici od poloviny června povede Miloslav Kavka

Novým jednatelem boskovické nemocnice se s účinností od poloviny června stane Miloslav Kavka. Výsledek výběrového řízení v týdnu schválila rada města coby valná hromada, uvedl mluvčí radnice Jaroslav Parma. V čele nemocnice na začátku března po rezignaci skončil Dan Štěpánský, dočasně ji vede starostka města Jana Syrovátková (Změna 22).

Do vyhlášeného výběrového řízení na pozici jednatele se podle Parmy přihlásili tři uchazeči. „Všichni byli pozváni k osobnímu pohovoru, kde představili své vize a plány s Nemocnicí Boskovice s.r.o. a byli dále dotazováni na řadu otázek z oblasti provozování zdravotnických zařízení, zdravotnické ekonomie a platné legislativy,“ uvedl Parma. Rada města jako valná hromada Nemocnice Boskovice na svém mimořádném jednání 12. dubna schválila výsledek výběrového řízení a do funkce jednatele nemocnice zvolila s účinností od 15. června Miloslava Kavku.

Devětapadesátiletý Kavka vystudoval České vysoké učení technické v Praze a London International Graduate School. V současné době pracuje jako projektový manažer ve firmě Steiner. Dříve pracoval například jako ekonomicko-technický náměstek v brněnské úrazové nemocnici či jako vedoucí obchodního odboru v pražské Nemocnici Na Homolce.

Štěpánský řídil nemocnici od roku 2019, když nahradil ve funkci jednatele Miloše Janečka. Předtím působil jako Janečkův zástupce. Na městský úřad doručil na začátku ledna svůj záměr odstoupit, rezignoval na začátku února, ve funkci poté zůstal ještě měsíc. Už dříve řekl, že město má jinou vizi o směřování nemocnice než on, byl pro převod nemocnice pod kraj. Podle vedení města by ale zařízení mělo zůstat městu. Syrovátková dočasně vede nemocnici počínaje 8. březnem.

Nemocnice Boskovice funguje pro spádovou oblast okresu Blansko, tedy zhruba pro 110 tisíc obyvatel. Lékaři v ní ročně provedou kolem 320 tisíc ošetření.

ČTK