Předseda představenstva ČAFF Jiří Hanzlík na volební schůzi. Foto: Linkedin/ČAFF

Staronovým předsedou představenstva ČAFF se stal Hanzlík, novým místopředsedou je Bolcek z Richter Gedeon

Během volební členské schůze České asociace farmaceutických firem (ČAFF), která proběhla 22. listopadu, byl do funkce předsedy představenstva na další dva roky znovu zvolen Jiří Hanzlík ze společnosti Sandoz. Novým místopředsedou se stal Martin Bolcek z firmy Richter Gedeon. Kromě volby personálního složení asociace byly na schůzi představeny výsledky práce za letošní rok a zároveň priority pro rok nadcházející. ČAFF informace uvedla na sociální síti Linkedin.

Jiří Hanzlík je absolvent Západočeské univerzity v Plzni a prestižní Executive School INSEAD v Paříži. V prostředí farmaceutického businessu se pohybuje více než 20 let. V roce 2011 nastoupil do společnosti Sandoz – jednoho z globálních lídrů v oblasti generických léčivých přípravků, jenž je součástí celosvětové skupiny Novartis. Po 6 letech vedení obchodních jednotek Rx a Hospital Business Units se stal odpovědným za celý komerční provoz jako Coutry Head. Je také členem Novartis Country Leadership Teams. V představenstvu ČAFF působí od roku 2017.

Martin Bolcek vystudoval magisterské studium v oboru Finance na Vysoké škole ekonomické v Praze. Je držitelem titulu MBA v oblasti managementu zdraví na Auburn University v USA. Je členem Národní organizace pro ověřování pravosti léčiv. Od rok 2007 je finančním ředitelem farmaceutické společnosti Gedeon Richter.

-ns-