Emma Boishardyová (vlevo) nahradila v čele české pobočky firmy GSK Moniku Horníkovou (vpravo). Foto: archiv

Ředitelkou GlaxoSmithKline (GSK) v Česku je od ledna Boishardyová, nahradí Horníkovou

Novou generální ředitelkou farmaceutické firmy GSK Pharmaceuticals je od začátku roku Emma Boishardyová. Ve funkci nahradila Moniku Horníkovou, která ve společnosti působila téměř 25 let. GSK to včera uvedla v tiskové zprávě.

 

„Emma Boishardyová se ve své nové roli zaměří na efektivní zavedení evropské strategie společnosti na českém trhu a zvyšování výkonu celého regionu střední Evropy,“ uvádí se ve zprávě. Do GSK Boishardyová nastoupila v roce 1999 jako produktová manažerka.

Horníková do GSK nastoupila v roce 1992. Po fúzi s firmou SmithKline Beecham v roce 2001 se stala generální ředitelkou GSK Slovensko a následně vedla i lotyšskou a estonskou pobočku firmy. Od roku 2007 působila jako generální ředitelka GSK Pharmaceuticals v České republice a zároveň vedla onkologickou skupinu společnosti pro střední Evropu.

GlaxoSmithKline (GSK) se zabývá výzkumem, vývojem, výrobou a prodejem léčivých přípravků. Dělí se na divize Pharmaceuticals – společně s týmy, které se zabývají klinickým hodnocením vyvíjených léčiv a očkovacích látek – a Consumer Healthcare. Mezi nejznámější značky firmy patří přípravky Sensodyne, Panadol nebo Parodontax. Firma celkem zaměstnává 98.000 osob ve 115 zemích.

-čtk-