Zleva: Vítězka z minulého roku - Sestra sympatie 2015 Petra Hašlíková, ministr zdravotnictví JUDr. Ing. Miloslav Ludvík, MBA, Sestra sympatie 2016 Sabina Beránková, MUDr. Ivana Kaderková, jednatelka pořádající agentury We Make Media s. r. o.

Sestra Sympatie roku 2016 je z Ústřední vojenské nemocnice

Nejsympatičtější zdravotní sestřičkou roku 2016 se stala Sabina Beránková z rehabilitačního oddělení Ústřední vojenské nemocnice Praha. Druhé místo obsadila Renáta Jirásková, porodní asistentka z EUC Premium, na třetí příčce se umístila Marta Doleželová z výzkumné ambulance Revmatologického ústavu v Praze. Finále se konalo v pátek 24. února v paláci Žofín.

 

Z dvanácti finalistek soutěže Sestra Sympatie, kterou v rámci 8. reprezentačního plesu zdravotních sester již posedmé organizovala agentura We Make Media, je vybrala rovněž dvanáctičlenná odborná porota. Zasedly v ní přední osobnosti českého veřejného života včetně profesora Pavla Pafka, docenta Jana Měšťáka i olympijského vítěze v judu Lukáše Krpálka.

Ples proběhl pod tradičním heslem „Sestry na sál“ pod záštitou Ministerstva zdravotnictví a Magistrátu hlavního města Prahy a je vyjádřením díků zdravotním sestrám a ostatním nelékařským pracovníkům za jejich péči o pacienty. Společenskou událost zahájil ministr zdravotnictví Miloslav Ludvík, který v krátkém projevu ocenil práci sestřiček.

Co musí mít ideální sestra? Podle pravidel soutěže je to zásada pěti „S“: musí být srdečná, sympatická, společenská, stylová a sportovní. Dvanáct krásných a především milých a profesionálně schopných dívek a žen nejrůznějšího věku do finále poslal dosud rekordní počet SMS – 10 463.

Ke třem vítězkám ještě mohli návštěvníci vybrat Sestru Sympatii plesu přímo na Žofíně. Toto ocenění získala Kateřina Meindlová, studentka oboru porodní asistentka, kterou můžete potkat na praxi v Nemocnici Na Bulovce.

Všechny oceněné sestry se mohly těšit na luxusní ceny od partnerů projektu v čele s autosalónem Přerost a Švorc a sítí lékáren Dr. Max.

-TZ-

Vítězky soutěže Sestra sympatie 2016 Zleva: 2. místo Renáta Jirásková, 1.místo Sabina Beránková, 3.místo Marta Doleželová. Foto: archiv
Vítězky soutěže Sestra sympatie 2016
Zleva: 2. místo Renáta Jirásková, 1.místo Sabina Beránková, 3.místo Marta Doleželová. Foto: archiv