MUDr. Tomáš Jedlička před nástupem do jičínské nemocnice vedl nemocnice v Hořovicích a Mělníku. Foto: archiv

Tomáš Jedlička odchází z vedení jičínské oblastní nemocnice

Tomáš Jedlička, který od letošního 1. ledna stál v čele Oblastní nemocnice Jičín, v polovině srpna skončí ve funkci předsedy představenstva. Rozhodl se tak z osobních důvodů, informovala včera ČTK Veronika Svobodová, mluvčí Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje, který řídí činnosti krajských nemocnic.

 

Předseda představenstva holdingu Miroslav Procházka uvedl, že v nejbližších dnech bude vypsáno výběrové řízení na pozici po Jedličkovi. Podmínky výběrového řízení budou zveřejněné na webechwww.zhkhk.cz a www.nemjc.cz.

Jedlička přislíbil zůstat v nemocnici do poloviny srpna. „Měl by tedy být prostor na předání rozpracovaných projektů. V našem zájmu je s panem doktorem Jedličkou spolupracovat i v budoucnu a počítáme s tím, že s ním budeme diskutovat další projekty na rozvoj jičínské nemocnice,“ uvedl Procházka.

Jedlička před nástupem do jičínské nemocnice vedl nemocnice v Hořovicích a Mělníku. Aktivně pracoval v Asociaci českých a moravských nemocnic a přednáší na odborných seminářích a kongresech. Podle holdingu se Jedličkovi v jičínské nemocnice podařilo za 17 měsíců nastartovat různé aktivity směřující k jejímu dalšímu rozvoji a ke zvyšování kvality péče o pacienty. Nemocnice pod jeho vedením loni dosáhla kladného hospodářského výsledku ve výši přes 18 milionů korun.

Jedlička ve vedení jičínské nemocnice nahradil Danu Kracíkovou, která z funkce odstoupila ke konci roku 2014. V komunálních volbách se stala starostkou Železnice na Jičínsku. Oblastní nemocnice Jičín je rozložena do dvou areálů – v Jičíně a v Novém Bydžově a má zhruba pět stovek lůžek.

-čtk-