Linet Group je největším evropským dodavatelem zdravotnických lůžek. Na snímku je lůžko Multicare, určené pro náročné prostředí ARO a JIP. Foto: Linet

Linet koupil výrobce porodních postelí Borcad Medical z Fryčovic

 

Výrobce zdravotnických lůžek Linet koupil většinový podíl ve společnosti Borcad Medical, která vyrábí porodní postele, gynekologická, transportní a dialyzační křesla. O transakci včera ČTK informovala firma, cenu neuvedla. „Tato strategická akvizice nám umožní posílit své produktové portfolio a zároveň získat přístup k novým segmentům trhu,“ uvedl generální ředitel Linet Group Zbyněk Frolík.

 

Borcad Medical sídlí ve Fryčovicích na Frýdecko-Místecku. Zaměstnává přibližně 75 pracovníků a má v Evropě silnou zákaznickou základnu. Porodní postele, gynekologická, transportní a dialyzační křesla nejen vyrábí, ale také vyvíjí.

Linet Group je největším evropským dodavatelem zdravotnických lůžek, matrací bránících proleženinám, nábytku i kompletních řešení pro nemocnice a pečovatelská zařízení. Holding sídlí v nizozemském Dordrechtu. Linet vyrábí ve dvou závodech – v německém Wickede a v Želevčicích u Slaného na Kladensku, odkud lůžka vyváží do více než sta zemí po celém světě.

Společnost Linet v obchodním roce končícím loni v březnu zvýšila tržby o 13 procent na 2,6 miliardy korun. Provozní zisk zůstal na předchozí úrovni přesahující 460 milionů korun, vyplývá z výroční zprávy. Linet má dceřiné společnosti v Evropě, Spojených státech i Latinské Americe.

-čtk-