Společnost B. Braun vykázala v roce 2015 podle obchodního rejstříku zisk zhruba 73,9 milionu korun, meziročně asi o 20 milionů více. Foto: Wikimedia

Lékový ústav obnovil firmě licenci na distribuci léčiv

Státní ústav pro kontrolu léčiv (SÚKL) obnovil firmě B. Braun Medical licenci na distribuci léků, kterou jí minulou středu pozastavil. ČTK to sdělili zástupci firmy i SÚKL. Důvodem pozastavení bylo to, že firma dodávala léčiva ze skladu v Rudné u Prahy, pro distribuci z těchto prostor ale neměla povolení. Firma tvrdí, že se stala obětí nátlaku ze strany společnosti, jejíž sklady do prosince využívala.

 

Podle mluvčí SÚKL Lucie Přinesdomové má firma povolenu distribuční činnost ze skladu v Modleticích, Olomouci a Podolí u Brna. „Společnost splnila všechny zákonné požadavky, resp. realizovala požadovaná nápravná opatření vzešlá z opakovaných kontrol SÚKL,“ sdělila ČTK Přinesdomová.

B. Braun Medical podle své mluvčí Lucie Kocourkové obnovila ke včerejšku v plném rozsahu dodávky léčiv do zdravotnických zařízení. Sklad v Rudné podle ní využívá pouze jako překladiště.

Firma na tuzemském trhu působí přes 20 let. Zabývá se dodávkami zdravotnických prostředků, jako jsou kloubní náhrady, prostředky pro diabetiky, dialýzu, pacienty s inkontinencí, dále distribuuje některé lékařské přístroje a léky. Společnost na svém webu uvádí, že zaměstnává zhruba 700 lidí. V roce 2015 vykázala podle obchodního rejstříku zisk zhruba 73,9 milionu korun, meziročně asi o 20 milionů více. Tržby za prodej zboží předloni činily 1,8 miliardy korun.

-čtk-