Andrej Babiš donedávna udílel manažerům fondu Hartenberg přímé rozkazy. Nyní je jeho podnikání ukryto pod svěřeneckým fondem, není na něj tedy vidět, ale že by se vzdal přímého vlivu na své firmy? Málokdo tomu věří. Foto: Tomáš Cikrt

Hartenberg koupil v Hradci další zdravotnické zařízení

Královéhradeckou Hepato-Gastroenterologii HK, která se zaměřuje na nemoci jater a zažívacího ústrojí, koupila skupina FutureLife, jež je součástí investičního fondu Hartenberg. Ten spadá pod firmu SynBiol, která dříve patřila vicepremiérovi a šéfovi ANO Andreji Babišovi. Po přijetí zákona o střetu zájmů její akcie vložil do jednoho ze dvou svěřeneckých fondů. Podrobnosti transakce, která se týká zařízení v Hradci Králové, ani jedna ze stran nezveřejnila, uvedl server E15.

 

„Společnost bude fungovat nadále samostatně, pouze využije synergií našeho holdingu,“ sdělila serveru Markéta Klucová z vedení FutureLife.

Hepato-Gastroenterologie HK vlastní i desetinu Hradecké polikliniky III, kde provozuje své ordinace. FutureLife ambulance koupil před třemi týdny od dvou lékařů, kteří v nich zároveň pracují, píše E15. V Hradci už vlastní FutureLife také kliniku Sanus zabývající se asistovanou reprodukcí, gynekologií, urologií a plastickou chirurgií.

Hepato-Gastroenterologie HK má zhruba osmnáct zaměstnanců a v roce 2015 vykázala obrat 40 milionů korun, uvádí E15.

FutureLife působí v osmi českých městech a rovněž na Slovensku, v Irsku a Velké Británii.

-čtk-