Novým šéfem pražské pobočky VZP se ve výběrovém řízení stal Jan Bodnár, který byl od začátku roku pověřen vedením. Foto: VZP

Ředitelem pražské pobočky VZP se stal Jan Bodnár

Ředitelem Regionální pobočky Praha byl na základě výsledků otevřeného dvoukolového výběrového řízení jmenován s účinností od 6. února PhDr. Mgr. Jan Bodnár, LL.M., který byl od 3. ledna pověřen krizovým řízením pobočky. Na postu nahradil Pavla Doležala, který skončil kvůli pochybením v řízení smluvních vztahů odhaleným hloubkovou kontrolou.

 

Výběrového řízení na šéfa pobočky se zúčastnilo devět kandidátů. Jan Bodnár působí ve VZP od 15. března 2016. Před nástupem na regionální pobočku zastával pozici ředitele Odboru strategických analýz, řízení rizik a kontroly, v minulosti pak působil také jako ředitel odboru evropských fondů na ministerstvu zdravotnictví.

„Mezi jeho hlavní úkoly bude patřit nastavení parametrů a podmínek  pro  retenci a akvizici klientů, jasně a srozumitelně definovat smluvní politiku pro partnery, kteří poskytují zdravotní péči, a nastavení mechanismů pro co nejefektivnější  provozní nákladovost,“ říká mluvčí VZP Oldřich Tichý.

Bodnár na pozici vedoucího pobočky střídá Pavla Doležala, který byl odvolán na začátku tohoto roku. „Už od listopadu probíhala hloubková kontrola v Regionální pobočce VZP pro Prahu a střední Čechy. Závěrem kontrolní zprávy jsou určitá pochybení v řízení smluvních vztahů s dodavateli některých služeb. K 3. lednu 2018 bylo ukončeno pověření k řízení regionální pobočky Pavlu Doležalovi, který se bude nadále věnovat ekonomické agendě,“ uvedl už dříve mluvčí VZP Oldřich Tichý. Doležal působil jako ředitel pobočky od začátku loňského srpna, kdy na vlastní žádost skončil Pavel Pivrnec.

Hloubkovou kontrolu odstartovalo zjištění, že má pražská pobočka uzavřenu rekordně starou smlouvu se společností ISS Facility Services, která pobočku hlídá a zajišťuje úklid. Jak informoval Seznam.cz, smlouva byla podepsána už v roce 1995 a od té doby nebyla přesoutěžena, což je v rozporu se zákonem o veřejných zakázkách. Vedení pojišťovny proto nařídilo kontrolu i u všech ostatních smluv.

-mk-