František Novák doposud působil v nemocnici ve funkci provozně-technického náměstka. Foto: Koláž ZD

Ministr překvapivě jmenoval ředitele Bulovky, bude jím dosavadní náměstek Novák

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (ANO) dnes s účinností od 1. května 2018 jmenoval Františka Nováka novým ředitelem Nemocnice Na Bulovce. Ministerstvo to oznámilo na svých webových stránkách. Ministr se prý rozhodl na základě doporučení odborné výběrové komise v rámci otevřeného výběrového řízení. Rozhodnutí je překvapivé, ještě ve středu byl Vojtěch na vážkách, protože konkurs nedopadl jednoznačně. František Novák doposud působil v nemocnici ve funkci provozně-technického náměstka a po odvolání ředitelky Andrey Vrbovské byl pověřen řízením nemocnice.

 

„Proběhlo výběrové řízení, kde ty výsledky bohužel jsou mnohem méně jednoznačné. Tam se řada členů výběrové komise zdržela hlasování, protože zkrátka řekli, že nejsou schopni z těch kandidátů vybrat někoho natolik kvalitního, aby mohl být jmenován do čela nemocnice, takže tam to ještě zvažuji,“ řekl Vojtěch podle středeční zprávy ČTK, přičemž nevyloučil možnost vypsání nového výběrového řízení. Dnes už je všechno jinak.

„Od nového ředitele očekávám maximální součinnost s ministerstvem na veřejnosprávní kontrole, která v nemocnici od konce března probíhá, a také provedení auditu současných dodavatelských smluv. V krátkodobém horizontu by pak měl nastavit transparentní systém řízení nemocnice a zadávání veřejných zakázek a také připravit návrh na stabilizaci hospodaření a další rozvoj nemocnice. Budu vyžadovat průběžné informace o stavu těchto úkolů a o aktuální situaci v nemocnici,“ uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Ing. František Novák vystudoval Vysoké učení technické v Brně, následně několik let pracoval jako projektový manažer. V Nemocnici Na Bulovce působí od roku 2012.

-red, TZ MZ-