Muž vystupující pod jménem Daniel Aubrecht si nechal v roce 2012 voperovat kardiostimulátor na cizí kartu pojištěnce. Nyní ho hledá policie. Foto: Wikipedie

Muž si nechal podvodem voperovat stimulátor, hledá ho policie

Policie pátrá po muži, který si v jedné z pražských nemocnic nechal implantovat kardiostimulátor a použil při tom cizí kartu pojištěnce. Zdravotní pojišťovně tak vznikla škoda přesahující tři čtvrtě milionu korun, uvedl včera policejní mluvčí Jan Daněk. Podezřelý muž v minulosti vystupoval pod jménem Daniel Aubrecht a není vyloučeno, že se tak představuje i nyní. V případě odsouzení mu hrozí až osm let vězení.

 

Policii byl podvod ohlášen loni v srpnu. Kriminalisté zjistili, že muž byl původně ošetřen ve druhé polovině roku 2012 v Kolíně, odkud byl převezen do nemocnice v Praze 4. Tam byl dvakrát hospitalizován, přičemž mu byl voperován kardiostimulátor. „Následně muž absolvoval ještě několik kontrol a pak na poslední, která měla být v květnu 2017, nepřišel,“ uvedl Daněk.

Policisté vypátrali mužovou bývalou přítelkyni. Jak kriminalisté zjistili, žil s ní pod cizí identitou. „Muž se tehdy, a možná i teď, vydává za muže jménem Daniel Aubrecht,“ doplnil Daněk.

Policie na svém webu zveřejnila fotografii podezřelého a žádá veřejnost o pomoc s určením jeho totožnosti. Veškeré informace lze volat na linku 158.

-čtk-