Psychiatrická nemocnice v Bílé Vodě na Jesenicku disponuje 150 lůžky. Foto: PNMO

Psychiatrickou nemocnici v Bílé Vodě povede Pavlína Danielová

Ředitelkou Psychiatrické nemocnice Marianny Oranžské (PNMO) v Bílé Vodě na Jesenicku bude od 1. listopadu Pavlína Danielová, která v tomto zdravotnickém zařízení dosud byla zástupkyní ředitele. Médiím to oznámila mluvčí ministerstva zdravotnictví Gabriela Štěpanyová. Danielová ve funkci nahradí předchozího ředitele PNMO, který zemřel.

 

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch o jmenování Danielové do funkce ředitelky PNMO rozhodl na základě doporučení odborné výběrové komise v otevřeném výběrovém řízení. „Do výběrového řízení se přihlásili dva uchazeči,“ uvedla Štěpanyová.

Danielová vystudovala všeobecné lékařství na Lékařské fakultě Univerzity Palackého v Olomouci. V roce 1998 nastoupila do Psychiatrické léčebny Bílá Voda na pozici sekundárního lékaře. Od roku 2000 začala působit jako samostatně pracující lékař v oboru psychiatrie. Od roku 2005 zastávala funkci zástupce ředitele PNMO.

V období 2010 až 2014 byla Danielová i lektorkou akreditovaných kvalifikačních kurzů v PNMO a v letech 2015 až 2016 byla členkou managementu projektu Norských fondů. Zároveň podle Štěpanyové absolvovala mnoho kurzů a stáží, především v oboru psychiatrie.

„Přeji nové ředitelce hodně úspěchů v péči o pacienty i ve vedení nemocnice. Čeká ji plnění celé řady úkolů. Nejen proto, že se ujímá funkce ředitelky v době, kdy rozjíždíme reformu psychiatrické péče,“ uvedl ministr Vojtěch.

Psychiatrická nemocnice v Bílé Vodě na Jesenicku disponuje 150 lůžky. K ústavní psychiatrické léčbě přijímá pojištěnce starší 15 let věku. Nemocnice má i speciální léčebné programy pro lidi závislé na alkoholu a jiných psychoaktivních látkách.

-čtk-