Pojišťovna VZP, a.s. uzavírá rok 2018 a atakuje přitom hranici 600 miliónů korun na předepsaném pojistném

Pojišťovna VZP, a.s. rostla v roce 2018 o 30 procent a předepsané pojistné se koncem roku bude pohybovat kolem historické hranice 600 miliónů korun. Je to dokonce o cca 15 procent lepší výsledek, než bylo stanoveno v obchodním plánu. Pojišťovna rostla téměř ve všech segmentech své činnosti neživotního pojištění. Zdravotnický deník o tom informoval předseda představenstva Pojišťovny VZP, a.s.  Robert Kareš.

 

„Když jsme koncem října překročili pro nás magickou hranici 500 miliónů korun, opravdu jsem ani nedoufal, že tuto hranici předepsaného pojistného překročíme o 100 miliónů korun. Příští rok se pokusíme tento úspěch zopakovat a přidat i pár procent navíc, samozřejmě obezřetně k riziku“, sdělil nám Robert Kareš. „Za dobu rozšiřování licenčního rámce od roku 2013 jsme předepsané pojistné zdvojnásobili a vybudovali skutečnou neživotní pojišťovnu“ dodal.

Pojišťovna VZP a.s. (PVZP) vznikla jako dceřiná společnost Všeobecné zdravotní pojišťovny České republiky v roce 2004. PVZP je největším retailovým prodejcem cestovního pojištění a jedničkou na trhu v oblasti zdravotního pojištění cizinců. Poskytuje pojištění zdravotních rizik (úraz, pojištění nemocenských dávek, pojištění v případě závažných onemocnění a další). Má bohaté zkušenosti v oblasti pojištění majetku a odpovědnosti občanů i podnikatelů včetně profesní odpovědnosti lékařů, farmaceutů a zdravotnických zařízení. Jediným akcionářem PVZP je Všeobecná zdravotní pojišťovna České republiky (VZP ČR).

-red-