Pojišťovna VZP, a.s. rostla v prvním čtvrtletí roku 2019 o 42 procent

Přes konzervativní očekávání růstu ve výši 6 % rostla PVZP za první čtvrtletí letošního roku o 42 % ve srovnání s rokem 2018, s rokem 2017 dokonce o 67 %.

 

PVZP – dceřiná společnost VZP ČR, která v roce 2018 překonala dosavadní rekord v předepsaném pojistném a dosáhla celkové výše cca 634 mil. Kč, si za první čtvrtletí letošního roku připsala nárůst cca 53 mil. Kč – viz graf.

„Za velkým nárůstem, který mne samozřejmě těší, stojí jednoznačně extrémní růst v retailové produkci ve výši 407 % a pojištění velkého majetku a odpovědnosti ve výši 22 %. Velmi se nám daří i v pojištění automobilů, kdy jsme za první tři měsíce roku 2019 překonali celý rok 2018“, řekl předseda představenstva PVZP Robert Kareš.

„I když by to podle našeho růstu tak mohlo vypadat, cílem PVZP není rychlé získání tržního podílu, ale dlouhodobá udržitelnost přijatého rizika a kvalitní kmen, zaručující vysokou solventnost a vždy kladný hospodářský výsledek. Naším hlavním cílem pro rok 2019 však nadále zůstává modernizace procesů a technologických postupů“, dodal Robert Kareš.

-red-