Ministr zdravotnictví navrhne na post státního tajemníka na ministerstvu zdravotnictví Stanislava Měšťana. Foto: LinkedIn

Státním tajemníkem na ministerstvu zdravotnictví se stal Stanislav Měšťan. Návrh schválila vláda

Novým státním tajemníkem na ministerstvu zdravotnictví je Stanislav Měšťan, který doposud působil jako ředitel odboru personálního a státní služby na MŠMT. Dnes návrh schválila vláda. Minulý státní tajemník na ministerstvu zdravotnictví Ivo Beneda rezignoval loni v listopadu. Do výběrového řízení se přihlásilo sedm uchazečů.

 

„Do výběrového řízení se ve stanovené lhůtě přihlásilo celkem sedm žadatelů. Žádosti dvou žadatelů vyřadil postupem podle § 27 odst. 2 zákona č. 234/2014 Sb., o státní službě náměstek ministra vnitra pro státní službu. Dne 12. dubna 2019 se konaly na jednání výběrové komise pohovory, kterých se zúčastnili pouze čtyři žadatelé, neboť jeden žadatel v den konání pohovorů z výběrového řízení odstoupil. Na základě provedených pohovorů byli v protokolu o průběhu a výsledku výběrového řízení dva žadatelé označeni jako neúspěšní a dva žadatelé byli označeni jako úspěšní a v souladu s § 28 odst. 3 zákona o státní službě tak byli výběrovou komisí rovněž označeni jako nejvhodnější žadatelé. Jeden z těchto žadatelů ovšem ještě před uzavřením dohody o výběru nejvhodnějšího žadatele podle § 28 odst. 3 zákona o státní službě z výběrového řízení odstoupil,“ uvádí se v předkládací zprávě.

Ministr zdravotnictví tak v návaznosti na dohodu uzavřenou minulou středu s náměstkem ministra vnitra pro státní službu Josefem Postráneckým navrhl vládě jmenovat na služební místo státního tajemníka na ministerstvu zdravotnictví 41letého Mgr. Stanislava Měšťana. Ten od konce roku 2016 do nynějška působil jako ředitel odboru personálního a státní služby na ministerstvu školství. Měšťan přitom s roční přestávkou, kdy v roce 2011 pracoval jako konzultant pro Deloitte, působil na MŠMT od roku 2006. Na postu státního tajemníka nastoupí po Ivo Benedovi, který rezignoval k 30. listopadu 2018.

-mk-

Článek byl aktualizován