Docent Robert Grill řídil FNKV od 1. února 2016. Foto: FNKV

Robert Grill odchází z čela Fakultní nemocnice Královské Vinohrady

Dosavadní ředitel Fakultní nemocnice Královské Vinohrady Robert Grill na vlastní žádost končí v čele nemocnice. Rozhodl se tak z důvodu blížícího se dosažení důchodového věku, které připadá na 30. září. Do této doby ministr vybere v otevřeném výběrovém řízení nového ředitele. Ministerstvo zdravotnictví to oznámilo v tiskové zprávě.

 

„Panu řediteli Grillovi děkuji za dosavadní spolupráci. Jsem rád, že nekončí ze dne na den, ale že bude možné během následujících měsíců vybrat ředitele nového a zachovat tak ve vedení nemocnice kontinuitu,“ uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. „Považoval jsem za správné svůj odchod z čela nemocnice panu ministrovi oznámit s dostatečným předstihem tak, aby ministerstvo stihlo vypsat výběrové řízení a já následně mohl novému řediteli předat svou agendu. Bylo mi ctí pracovat v čele takového špičkového pracoviště, kterým vinohradská nemocnice bezpochyby je, ale myslím si, že je vhodný čas předat kormidlo mladším,“ zhodnotil svůj odchod dosavadní ředitel Robert Grill.

Otevřené výběrové řízení na nového ředitele Fakultní nemocnice Královské Vinohrady proběhne v následujících měsících tak, aby nový ředitel nastoupil 1. října.

-TZ MZ-