Staronový ředitel Krajské nemocnice Liberec MUDr. Richard Lukáš. Foto: Krajská nemocnice Liberec

Krajskou nemocnici Liberec povede další tři roky Richard Lukáš

Krajskou nemocnici v Liberci povede dál Richard Lukáš. O prodloužení jeho působení o další tři roky rozhodla dozorčí rada nemocnice. ČTK o tom včera informoval mluvčí nemocnice Václav Říčář. V čele největšího zdravotnického zařízení v Libereckém kraji stojí Lukáš od ledna 2018, kdy vystřídal Luďka Nečesaného, který rezignoval.

„Dozorčí rada jednoznačně vyjádřila Lukášovi plnou důvěru a potvrdila spokojenost s tím, jak nemocnice pracuje a kam se vyvíjí,“ doplnila předsedkyně dozorčí rady, semilská starostka Lena Mlejnková (Starostové pro Liberecký kraj). Dozorčí rada prodloužila Lukášovi členství v představenstvu nemocnice, zda bude dál i jeho předsedou, ale musí rozhodnout členové představenstva.

Hlavním Lukášovým úkolem je pokračovat v rozvoji nemocnice a přípravě výstavby nového Centra urgentní medicíny, má stát zhruba 2,4 miliardy korun. Práce na něm začaly letos v dubnu demolicí budov, na jejichž místě nový pavilon vyroste. Stavět by se měl začít ke konci příštího roku a stavba má skončit o tři roky později. Projekt počítá s urgentním příjmem, většími operačními sály, laboratořemi i lůžkovou částí. Jeho výstavbu připravuje nemocnice už deset let.

Sedmašedesátiletý Lukáš vystudoval Lékařskou fakultu Univerzity Karlovy v Hradci Králové. V Krajské nemocnici Liberec pracuje od roku 1978, kam nastoupil nejprve na chirurgii. Spolu s přednostou libereckého Neurocentra Petrem Suchomelem byl spoluzakladatelem spinální chirurgie v Liberci a zasloužil se o vznik Spinální jednotky, kterou také od roku 2003 vedl. Od roku 2007 byl přednostou Traumatologicko-ortopedického centra se Spinální jednotkou. Později působil i jako lékařský ředitel.

-čtk-