Dveře a kliky s antibakteriálním povrchem pomáhají chránit zdraví. Najdou uplatnění v nemocnicích, veřejných prostorech i doma

Největší domácí výrobce dveří a zárubní na míru SAPELI přišel s nabídkou dveří s antibakteriálním povrchem, a to díky spolupráci s předními světovými výrobci vysokotlakých laminátů. Nejnamáhanějším prvkem dveří je klika, kterou SAPELI nabízí z antibakteriální mědi. Důležité je to především v místech, kde jsou dveře v neustálé permanenci, tedy v kancelářích a veřejných budovách, třeba nemocnicích. Antibakteriální dveře si však v poslední době kupují častěji také lidé do svých domácností. Společnost to oznámila v tiskové zprávě.

 

V posledních týdnech se potýkáme s bojem proti šíření koronaviru. Desinfikujeme si ruce zvláště po tom, kdy se dotkneme často používaných míst. Mezi ty nejrizikovější nepochybně patří dveře a kliky. „Zákazníci se na možnost pořízení antibakteriálních povrchů v poslední době velmi zaměřili. Zareagovali jsme nabídkou vysokotlakých laminátových povrchů, které mají schopnost ničit bakterie a antibakteriálními klikami. Zájem je obrovský,“ poznamenal obchodní ředitel SAPELI Marek Sedlák.

Nižší nemocnost díky antibakteriálním povrchům

Vysokotlaký laminát od společnosti Egger a Polyrey je zdravotně certifikovaný. Má vysokou odolnost proti vlhku, poškození, je bezpečný pro pokožku i potraviny. Zároveň odolává teplu a čistícím prostředkům. Speciální výrobní technologie společně s přirozenými vlastnostmi laminátu zabraňují růstu plísní a bakterií. Takto vyráběné lamináty dokážou během 24 hodin na povrchu zahubit až 99,9 procenta všech bakterií. Obrovskou výhodou je, že tato antibakteriální vlastnost je doživotní a nevyžaduje žádné speciální zacházení. To ale neznamená, že povrch není třeba mýt a čistit. Jeho údržba je ale velmi snadná. Široký výběr dekorů přitom nijak nelimituje představy o designu interiéru.

Ačkoli povrch dveří je namáhaný prvek, tím nejvíce citlivým místem je klika, na kterou sáhne každý, kdo chce dveře otevřít. Proto SAPELI do nabídky zařadilo kliku COBRA z antimikrobiální mědi, které představuje nejdostupnější a nejefektivnější způsob hubení bakterií přímo na samotné klice. Tento povrch je dokonce výrazně účinnější než tradičně pro tyto účely používané stříbro. Použitý materiál prokazatelně zahubí 99,9 procenta bakterií a zabraňuje tak jejich dalšímu šíření. Výzkum ukázal, že antimikrobiální měděné povrchy mohou snížit riziko infekcí o více než 40 procent.

Bezpečné a vhodné pro každého

Starší lidé, nemocní či malé děti, to jsou skupiny, které bakterie ohrožují nejvíce. Bezpečí dnes s ohledem na šíření koronaviru ale ocení všichni bez ohledu na věk a zdravotní stav. Proto antibakteriální laminátové dveře najdou využití nejen v nemocnicích, domovech pro seniory nebo školách, ale i na všech vysoce frekventovaných veřejných místech. Mezi ně patří třeba bazény nebo fitness studia, restaurace a hotely, či prostory obchodních domů. V domácnostech patří mezi nejrizikovější místa kuchyň, koupelna a toaleta. Použití antibakteriálního laminátu na dveře do těchto prostor se proto přímo nabízí.

-TZ SAPELI-