LIVE STREAM: Sledujte přímý přenos (záznam) z Kulatého stolu o novele zákona o veřejném zdravotním pojištění za účasti ministra zdravotnictví

Zdravotnický deník pořádá dnes od 14 hodin Kulatý stůl na téma Novela zákona č. 48/1997, o veřejném zdravotním pojištění. Diskuse se zúčastní ministr zdravotnictví Jan Blatný a poslanci Parlamentu ČR. Celou ji můžete sledovat v přímém přenosu zde (po uskutečnění akce bude nadále k dispozici záznam):  

¨

Novela zákona 48/1997, o veřejném zdravotním pojištění se loni v září dostala do Sněmovny, zatím však nebyla načtená.  Podle zástupců několika desítek pacientských organizací, kteří vyzvali poslance k přijetí zákona, představuje novela konsensuální řešení a zejména zlepšení dostupnosti život zachraňující zdravotní péče (řešení paragrafu 16, úhradu jinak nehrazené péče, zrychlení vstupu inovací a řešení úhrad pro inovativní přípravky). Řeší však i úhrady a preskripci zdravotnických prostředků a zlepšení stomatologické péče apod. U Kulatého stolu se budeme ptát, jakou šanci má novela na schválení v parlamentu, jaké přednosti v ní vidí předkladatel, jak jí poslanci vnímají a jaké mají případné otázky a připomínky.

Účast přislíbili:

MUDr. Jan Blatný, ministr zdravotnictví

Prof. MUDr. Věra Adámková, předsedkyně Výboru pro zdravotnictví PSP ČR 

Doc. MUDr. Bohuslav Svoboda, místopředseda Výboru pro zdravotnictví ČR

Ing. Petr Třešňák, místopředseda Výboru pro zdravotnictví PSP ČR

MUDr. Miroslav Janulík, místopředseda Výboru pro zdravotnictví ČR

Prof. MUDr. Vlastimil Válek, člen Výboru pro zdravotnictví PSP ČR

Ing. Hana Aulická Jírovcová, členka Výboru pro zdravotnictví PSP ČR14

-cik-