Krajská zdravotní zažila personální zemětřesení na nejvyšších místech. Foto: Koláž ZD

Včera odvolán ředitel a dnes předseda Krajské zdravotní. Stojí na pozadí ústecká Jana Nagyová?

Rada Ústeckého kraje dnes odvolala z představenstva Krajské zdravotní Jindřicha Zetka, který byl předsedou tohoto orgánu.  Rozhodnutí následovalo den poté, co právě představenstvo pod Zetkovým vedením jednomyslně odvolalo generálního ředitele Aleše Chodackého. Tomu přitížilo zejména zaměstnání poradkyně hejtmana Schillera Ladislavy Marschallové. „Tato aktivní členka hnutí ANO, která si již vysloužila přezdívku Schillerova Jana Nagyová, dostala od ředitele Chodeckého hned druhý den jeho po nástupu do funkce pracovní smlouvu na 130 tisíc měsíčně, a to za zády představenstva,“ vysvětlil Zdravotnickému deníku Jindřich Zetek.

Důvodů včerejšího odvolání generálního ředitele bylo podle Zetka víc, ale zmíněná smlouva s Marschalovou byla tím hlavním. „Člověk bez kvalifikace a praxe, který slovy jednoho z členů ANO přišel do hnutí jako uklízečka, tak vydělával téměř jako ředitel společnosti. Smlouva byla ukončena až v momentě, kdy se o nástupy zaměstnanců začal zajímat místopředseda představenstva. Krajskou zdravotní tak její angažmá stálo více než 500 tisíc korun,“ řekl nám Zetek. Jak plyne ze zápisu, představenstvo rozhodlo o odvolání generálního ředitele jednomyslně, včetně bývalého ministra zdravotnictví za ANO Adama Vojtěcha.

Dnes byl ale z postu člena představenstva odvolán i sám Zetek, jak potvrdil Zdravotnickému deníku mluvčí Ústeckého kraje Martin Volf. Důvody uvedl obecné – vedení kraje nebylo s prací Jindřicha Zetka spokojeno. Zetek Zdravotnickému deníku řekl, že mu nebyly sděleny důvody odvolání a že s ním o něm ani nikdo nehovořil.  Považuje za paradox, že byl odvolán za protikorupční aktivitu a snahu ochránit majetek firmy.

-cik-