Téma očkování dětí a dospívajících v Německu už nějakou dobu rezonuje. Foto: SELF Magazine, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons

V Německu řeší, jak na očkování dětí proti koronaviru. Spahn debatu na toto téma vítá

Němečtí pediatři žádají co nejrychlejší otevření škol a školek. A to za poměrně přísných opatření včetně například testování. Ve hře je také očkování dětí a dospívajících proti koronaviru, o němž se v Německu už nějakou dobu vede odborná debata. „Myslím si, že diskuse na toto téma je velmi důležitá,“ uvedl spolkový ministr zdravotnictví Jens Spahn, který debatu vítá.

Podle spolkového ministra zdravotnictví Jense Spahna (CDU) je důležité, aby se o možnosti očkování dětí a dospívajících proti koronaviru diskutovalo. „Shledávám to jako velmi potřebné a důležité téma,“ uvedl Spahn podle deníku Deutsches Ärzteblatt. Závěry odborné diskuse o možném doporučení očkování pro věkovou skupinu 12 až 18 let mohou pak fungovat jako vodítko pro rozhodování rodičů, zda své děti očkovat nechají, či nikoli.

Očkování žáků a studentů má být také jedním z témat dalšího „očkovacího summitu“, který spolková kancléřka Angela Merkelová (CDU) svolala na 27. květen. Setkání se zúčastní jak zástupci spolkové vlády, tak jednotlivých vlád spolkových zemí. Vedle očkování dětí a dospívajících se má probírat průběh očkování během letních měsíců (se zaměřením na vakcínovou logistiku) nebo pravidla o digitálního očkovacího průkazu (covid pasu).

Rizika neočkování nejsou malá Téma očkování dětí a dospívajících v Německu už nějakou dobu rezonuje. Evropská agentura pro léčivé přípravky (EMA) má ještě v průběhu května rozhodnout o schválení vakcíny konsorcia společností Pfizer a BioNTech pro očkování dětí od dvanácti let. Předseda Stálé očkovací komise (STIKO – Ständigen Impfkommission) spadající pod Institut Roberta Kocha (RKI) Thomas Mertens uvedl, že vakcína musí být před případným doporučením pro očkování dětí důkladně prověřena. Jens Spahn očekává, že EMA očkování pro věkovou skupinu 12 až 18 let schválí. Pokud se tak skutečně stane, bude to podle Spahna znamenat otevření dveří pro vakcinaci této věkové skupiny. Avšak…

Celý článek si můžete přečíst v MEDIA NETWORK MAGAZÍNU.
Přístupný je pro předplatitele.

Jste-li předplatitel, přihlásit se můžete zde.Přihlásit

Chcete-li se stát předplatitelem, jděte zde.Předplatit