O víkendu odstartuje poněkud neobvyklý maraton. Foto: Středočeský kraj

O víkendu se ve Středočeském kraji uskuteční očkovací maraton

Poněkud neobvyklý očkovací maraton se uskuteční tento víkend ve Středočeském kraji. Minimálně po dobu 24 hodin se bude v několika středočeských očkovacích centrech nepřetržitě očkovat vakcínou proti covid-19. Do akce se zapojila centra v Městci Králové, Dobřichovicích, Berouně nebo Nymburce. Organizátoři předpokládají, že podají kolem 4.000 dávek vakcíny.

Když může být Noc kostelů, proč ne Noc očkování? To si řekli organizátoři poněkud neobvyklé akce, která se uskuteční tento víkend v několika očkovacích centrech ve Středočeském kraji. Ta budou od pátečního rána 11. června a do soboty 12. června minimálně po dobu 24 hodin očkovat vakcínou proti covid-19. K akci se vedle iniciátora nápadu centra z Městce Králové připojily Dobřichovice, Beroun a Nymburk. Organizátoři předpokládají, že podají kolem 4.000 dávek vakcíny.

„Nemocnice Nymburk podobný svěží nápad po vyčerpávajících měsících bojů o životy pacientů s covidem uvítala. Na naše velkokapacitní očkovací centrum jsme pyšní. Od samého začátku nám vše běží jako na drátkách, a to jsme stále nenaplnili celkovou kapacitu 1000 vakcín denně,“ komentovala to jednatelka Nemocnice Nymburk Nela Gvoždiaková. Ta maraton vnímá nejen jako výzvu, ale také jako příležitost ukázat na chuť spolupracovat s okolními centry a nemocnicemi.

Hromadné očkování doprovodí další akce a překvapení. V Městci Králové vznikne provizorní kavárna a ke shlédnutí bude výstava fotografií z covidového oddělení Oblastní nemocnice Jičín. Budova očkovacího centra v Dobřichovicích bude během očkovací noci speciálně osvícena a čekání po aplikaci vakcíny si naočkovaní budou moci zkrátit sledováním sestřihů z místních sportovních a kulturních akcí. V případě příznivého počasí proběhne v blízkosti očkovací haly také diskotéka pod širým nebem. Nymburské maratónské očkování zase doprovodí výstava obrázků dětí z místního Domova dětí a mládeže a připraven bude i stánek s nápoji.

-sed-