Současná ředitelka Zdeňka Jágrová končí na postu ředitele pražské hygieny v prosinci. Foto: koláž ZD / Hygienická stanice Hl.m.Prahy / reprofoto Česká televize

Do výběrového řízení na šéfa pražských hygieniků se přihlásil jeden zájemce

Do výběrového řízení na post ředitele Hygienické stanice Hlavního města Prahy se přihlásil jeden zájemce. Na dotaz ČTK to sdělil Kryštof Berka z tiskového oddělení ministerstva zdravotnictví. Současná ředitelka Zdeňka Jágrová končí v prosinci kvůli věku, podle požadavků služebního zákona nemůže být ředitel starší 70 let.

Nástupce Zdeňky Jágrové by měl nastoupit od ledna příštího roku. Zájemci se mohli hlásit do 10. listopadu. „Vzhledem k tomu, že výběrové řízení prozatím nebylo ukončeno a jedná se o správní řízení, nebudeme další informace poskytovat,“ dodal Berka.

Lékařka a epidemioložka Jágrová se ředitelkou pražské hygieny stala v roce 2019. Ve funkci nahradila Jana Jarolímka, kterému letos v září odvolací soud potvrdil dvouletou podmínku a peněžitý trest půl milionu korun za vydírání podřízeného. Jágrová předtím vedla na pražském pracovišti hygieny protiepidemiologický odbor. V minulosti působila také na středočeské hygienické stanici v Kolíně.

-čtk-