Je tam jedna formální překážka, říká Pavel Hroboň o svém zmizení ze seznamu členů Správní rady VZP. Foto: Radek Čepelák

Pavel Hroboň již není členem Správní rady VZP, nahradila ho Iveta Borská

schválen Poslaneckou sněmovnou, Pavel Hroboň již není členem Správní rady Všeobecné zdravotní pojišťovny ČR (VZP). Původně jeden ze čtyř zástupců za koalici Pirátů a Starostů, nominovaný za STAN, nakonec do křesla člena správní rady vůbec nezasedl. Jak zjistil Zdravotnický deník, své funkce se vzdal ještě před prvním zasedáním na konci února. Na jeho místo nastoupila schválená náhradnice za hnutí Starostů a nezávislých Iveta Borská.

„Rezignoval jsem na svou funkci ještě před tím, než jsem se vůbec na jednání Správní rady fyzicky objevil,“ vysvětlil Zdravotnickému deníku své zmizení z aktuálního seznamu členů Správní rady VZP Pavel Hroboň, který působí jako  řídící partner společnosti Advance Healthcare Management Institute.

„Zjistili jsme, že je tam jedna formální překážka, díky které přesně nenaplňuji požadavky zákona. Rozhodl jsem se tedy, že to budu řešit okamžitě ještě před prvním zasedáním,“ uvedl dále bez bližší specifikace.

Na jeho místo tak za Starosty a nezávislé nastoupila Sněmovnou schválená náhradnice, zastupitelka Městské části Praha 6, radioložka a jednatelka Centra zobrazovacích metod Iveta Borská. Ta se již účastnila i prvního jednání 28. února, kde Správní rada zvolila do svého čela poslance a místopředsedu zdravotnického výboru Toma Philippa.

-sed-