Novým ředitelem pro zdravotnictví zdravotní pojišťovny RBP se stal Pavel Rydrych. Foto: RBP / Krajský úřad Moravskoslezského kraje

Zdravotní pojišťovna RBP má nového ředitele pro zdravotnictví

Novým ředitelem pro zdravotnictví zdravotní pojišťovny RBP se od 1. srpna stal Pavel Rydrych. Jeho předchůdce Václav Janalík odešel z funkce k 30. dubnu po vzájemné dohodě. Před svým nástupem pracoval Rydrych pět let jako vedoucí odboru zdravotnictví Krajského úřadu Moravskoslezského kraje. Zdravotní pojišťovna to dnes oznámila v tiskové zprávě.

Nový ředitel pro zdravotnictví zdravotní pojišťovny RBP Pavel Rydrych byl již na svém předchozím působišti na Krajském úřadě Moravskoslezského kraje zodpovědný za financování a metodické řízení zdravotnických zařízení a komplexní rozvoj projektů koncepce zdravotní péče v krajských zařízeních, uvedl dnes Antonín Klimša, výkonný ředitel RBP. V průběhu pandemie covidu-19 působil také jako krajský koordinátor pro očkování proti této nemoci.

„Nástupem pana ředitele Rydrycha je vedení zdravotní pojišťovny RBP po několika málo týdnech opět kompletní a v plné profesionální manažerské kondici,“ dodal Klimša.

Pavel Rydrych je absolventem oboru Finance na Ekonomické fakultě Vysoké školy báňské – TU Ostrava. V rámci své profesionální praxe pracoval ve zdravotní pojišťovně ČPZP jako vedoucí oddělení na podporu řízení, ve Fakultní nemocnici Ostrava jako vedoucí odboru smluvních vztahů a také jako National Key Account Manager ve farmaceutické společnosti Novartis. Díky svému dřívějšímu působení v Národním referenčním centru DRG v Praze má rovněž zkušenosti v konzultační a poradenské činnosti v oblasti úhrad zdravotních služeb, odborném vzdělávání pracovníků ve zdravotnictví nebo s řízením zdravotnických projektů.

-sed-