Foto: Radek Čepelák

Zdravotnická skupina EUC vydala dluhopisy za 1,5 miliardy korun

Zdravotnická skupina EUC letos vydala dluhopisy za 1,5 miliardy korun. Všechny byly určeny domácím investorům, polovinu koupily bankovní instituce. V tiskové zprávě to dnes uvedla EUC. Skupina v Česku provozuje například síť ambulantních klinik. Ve 25 zdravotnických zařízeních v zemi, 13 mamocentrech, 24 lékárnách a 11 laboratořích zaměstnává 2300 zdravotníků.

EUC před pěti lety vydala dluhopisy za 1,4 miliardy korun, které byly splatné letos. „Společnost letos vyzvala majitele cenných papírů s pětiletým plněním, vydaných v roce 2017, k výměně za nové. Vlivem vysoké poptávky ze strany investorů se následně skupina rozhodla pro navýšení celkové hodnoty emitovaných dluhopisů o 100 milionů na 1,5 miliardy korun,“ oznámila EUC.

„Stejně jako před pěti lety byly nové dluhopisy upsány s dvouprocentní marží, což potvrzuje jejich dlouhodobě nízkou rizikovost,“ uvedl generální ředitel skupiny EUC Václav Vachta. „Dluhopisy byly prodány z 52 procent bankovním institucím, z 39 procent klientům privátního bankovnictví a z devíti procent institucionálním investorům,“ dodal finanční ředitel a člen představenstva EUC Milan Zapletal.

V posledních několika letech skupině EUC podle informací na jejím webu rostl obrat. Loni stoupl meziročně zhruba o 14 procent na 4,637 miliardy korun. Skupina se označuje za největšího poskytovatele ambulantní péče v Česku.

-čtk-