Předmětem schůze podvýboru, kterou dnes svolal poslanec a předseda podvýboru Kamal Farhan (ANO 2011) budou cíle, nástroje, harmonogram a možná nápravná opatření sektorového šetření ÚOHS na trhu léčiv. Foto: Radek Čepelák

Poslanec Farhan svolal lékový podvýbor Sněmovny k dodávkám a distribuci léků

Ve středu 5. října od 16ti hodin proběhne v Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky třetí schůze podvýboru pro lékovou politiku, přístrojovou techniku a zdravotnické prostředky. Schůzi svolal předseda podvýboru Kamal Farhan (ANO 2011). „Dostupnost léků pro lidi v lékárnách a nemocnicích je třeba zajistit i zvýšením férových a transparentních pravidel při dodávkách a distribuci léků. Na to si posvítíme na výboru Sněmovny, který jsem svolal,“ uvedl dnes na svém twitterovém účtu.

Předmětem schůze budou cíle, nástroje, harmonogram a možná nápravná opatření sektorového šetření ÚOHS na trhu léčiv. To zahrnuje situaci na trhu léčiv s ohledem na zadávání nákupů léčiv v režimu zákona o zadávání veřejných zakázek, požadavky na nákup originálních léčiv, generik a biosimilars a také situaci na trhu distribuce léčiv.

-pur-