Od počátku července mělo být podle předchozího plánu systemizace na hygienických stanicích zrušeno 40 služebních a 13 pracovních míst. Foto: Depositphotos

Ubydou další místa na hygienických stanicích, plyne ze systemizace k 1. říjnu

Od 1. října ubydou v souvislosti s ukončením projektu Chytrá karanténa, který byl vytvořen k zvládání epidemie covidu-19, další místa na hygienických stanicích. Deset jich zanikne v Praze. Vyplývá to z tzv. systemizace, kterou dnes schválila vláda a kterou má ČTK k dispozici.

Na hygienických stanicích v části krajů byla místa zrušena už k 1. červenci. Nyní ubydou další tři ve Středočeském kraji, jedno v Plzeňském. V některých krajích budou místa zachována ale pro správu jiných agend. Od počátku července mělo být podle předchozího plánu systemizace na hygienických stanicích zrušeno 40 služebních a 13 pracovních míst.

Vláda systemizací schválila také přesuny financí na odměny či platy v jednotlivých úřadech. Například v kapitole České správy sociálního zabezpečení vláda převedla 40 milionů z položky platy na pracovních místech do položky platy na služebních místech. Důvodem je optimalizace finančních prostředků k ohodnocení zaměstnanců při plnění mimořádných úkolů, uvádí materiál.

-čtk-