Vrchní ředitelka pro ekonomiku a zdravotní pojištění ministerstva zdravotnictví Helena Rögnerová. Foto: Radek Čepelák

IKEM dočasně povede Helena Rögnerová, vrchní ředitelka sekce pro ekonomiku a zdravotní pojištění Ministerstva zdravotnictví


Ministr zdravotnictví se s ohledem na současnou situaci v Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM) rozhodl dočasně pověřit vedením a krizovým řízením této nemocnice Helenu Rögnerovou, vrchní ředitelku sekce pro ekonomiku a zdravotní pojištění na ministerstvu zdravotnictví.

Helena Rögnerová je zkušenou manažerkou, která vedla Fakultní nemocnici v Motole a již přes 10 let působí na vedoucích pozicích na Ministerstvu zdravotnictví. Má zkušenosti i z horní komory Parlamentu, kde působila 6 let jako senátorka. Za svoji profesní kariéru prokázala, že kromě manažerských schopností jde i o bezúhonnou osobu s vysokým morálním kreditem. V její gesci na Ministerstvu zdravotnictví jsou mimo jiné i přímo řízené organizace, mezi které IKEM patří.

„Situaci v IKEMu beru velmi vážně a vrchní ředitelka Rögnerová má moji plnou důvěru a podporu v následujícím období, kdy od ní očekávám provedení nemocnice tímto turbulentním obdobím a udržení dobrého jména nemocnice. S tímto rozhodnutím jsem dnes seznámil širší vedení nemocnice. Zaměstnance IKEMu budu spolu s pověřenou ředitelkou osobně informovat v nejbližších dnech. Veřejnost ujišťuji, že IKEM po medicínské stránce dál funguje naprosto standardně a bude tomu tak i v budoucnu,“ uvedl ministr zdravotnictví Vlastimil Válek.

Úkolem dočasně pověřené ředitelky IKEM je především zklidnění a stabilizace situace a vedení nemocnice do doby vypsání řádného výběrového řízení na ředitele. Spolu s vrchní ředitelkou Rögnerovou se bude dohledu nad fungováním IKEM věnovat i tým složený ze zaměstnanců Ministerstva zdravotnictví – ředitel odboru přímo řízených organizací, vrchní ředitel pro legislativu a právo, ředitelka právního odboru a další odborníci.

-TZ- -red-