Foto: Krajská nemocnice Liberec

Liberecká nemocnice chystá modernizaci dětské psychiatrie za víc než 200 milionů

Krajská nemocnice Liberec chystá modernizaci dětské psychiatrie za více než 200 milionů korun. Jde o jediné oddělení svého druhu v Libereckém kraji, které slouží i pro dětské pacienty ze sousedních krajů. Projekt má nemocnice připravený, se zahájením čeká na potvrzení o získání evropské dotace. Měla by pokrýt zhruba polovinu nákladů, uvedl dnes pro ČTK mluvčí nemocnice Václav Řičář.

O dotaci žádá nemocnice z programu IROP II na podporu akutní a specializované lůžkové psychiatrické péče. Zatím má příslib jejího získání. „Čekáme na takzvaný právní akt,“ řekl Řičář. Jakmile ho podle něj obdrží, začnou hledat v soutěži firmu, která objekt přestaví.

Dětská psychiatrie je mimo hlavní areál nemocnice v Liberci, přes 30 let sídlí v bývalé mateřské škole ve Školní ulici na Králově háji. „Objekt nevyhovuje kapacitně ani hygienicko-epidemiologickým požadavkům na provoz, a proto je nutné provést celkovou modernizaci,“ uvedl mluvčí nemocnice. Při rekonstrukci se počítá i se zvýšením lůžkové kapacity z 25 na 36 míst, nahrazením čtyřlůžkových pokojů dvoulůžkovými a oddělením provozu lůžkové části od ambulantního.

-čtk-