Foto: Ústav chirurgie ruky

Ředitelkou Ústavu chirurgie ruky bude Legnerová

Ředitelkou specializovaného městského Ústavu chirurgie ruky ve Vysokém nad Jizerou na Semilsku se od března stane Dita Legnerová. Město vybíralo z osmi kandidátů. V její prospěch rozhodla vysoká kvalifikace a bohaté pracovní zkušenosti ve zdravotnictví, uvedla dnes ve vyjádření pro ČTK starostka Vysokého Lucie Vaverková Strnádková (Společně pro Vysocko).

Zkušenosti má Legnerová podle starostky nejen s prací přímo v nemocnici, ale byla také ředitelkou odboru legislativy Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP). „Očekáváme od ní zejména dobrou spolupráci se zřizovatelem a kvalitní kvalitní vedení ústavu,“ dodala Vaverková Strnádková.

Vysocký ústav vedl předchozí čtyři roky bývalý poslanec KDU-ČSL Ludvík Hovorka, který skončil na vlastní žádost z rodinných důvodů. Bydlí na Moravě, v místě, které je od Vysokého vzdálené zhruba 320 kilometrů.

Městská nemocnice ve Vysokém s 52 lůžky je specializovaným pracovištěm. Téměř 50 let tvoří většinu nemocných pacienti s poraněnou nebo jinak poškozenou rukou. Mimo jiné tam lékaři operovali pořezané prsty tenistky Petry Kvitové nebo zlomený prst sdruženáře Tomáše Portyka před olympijskými hrami v Soči. Lékaři ústavu se zaměřují také na léčbu degenerativních a vrozených vad. Předloni tam uskutečnili bezmála 6500 operací a skoro 22.300 vyšetření. Hospitalizovaných bylo téměř 3200 lidí.

-čtk-