Linet Group je největším evropským dodavatelem zdravotnických lůžek. Foto: Linet

Linet Group koupila švýcarskou společnost Bigla Care AG

Společnost Linet Group koupila švýcarskou společnost Bigla Care AG, která je distribučním partnerem Linetu. Bigla Care má nyní 25 zaměstnanců. Cena transakce nebude zveřejněna, uvedla včera v tiskové zprávě za Linet Daniela Benešová.

„Pokračujeme v akvizičním úsilí. Bigla Care je náš dlouhodobý distribuční partner, dává nám smysl začlenit ho plně do naší celosvětové obchodní sítě. Slibujeme si od toho posílení naší přítomnosti na velmi konkurenčním švýcarském trhu,“ řekl výkonný ředitel Linet Group Tomáš Kolář.

I po převzetí zůstávají původní akcionáři Bigla Care AG ve vedení společnosti. Bigla Care má více než stoletou historii. Od třicátých let 20. století vyráběla lůžka pro nemocnice a pečovatelské domy. V roce 1999 ji koupil Fritz Bösch. Před dvěma lety se společnost rozdělila na dvě větvě – výrobu kancelářského nábytku a část Bigla Care, kterou nyní převzal Linet Group.

Linet Group je největším evropským dodavatelem zdravotnických lůžek, matrací bránícím proleženinám, nábytku i kompletních řešení pro nemocnice a pečovatelská zařízení. Sídlí v nizozemském Dordrechtu a zaměstnává 1900 lidí ve 20 společnostech a místech. Firma už dříve uvedla, že v souvislosti s epidemií covid-19 zaznamenala skokový nárůst objednávek z celého světa.

-čtk-