Celkový výtěžek benefice půjde letos ve prospěch aktivit Cesty domů. Foto: Doktorfest

DOKTORFEST 2017: třicet lékařů zahraje bigbít, funk i rockové balady

Třicet renomovaných lékařů z celé České republiky zahraje 19. až 20. května se svými kapelami od bigbítu až po rockové balady v rámci dobročinného hudebního festivalu Doktorfest v Písecké bráně v Praze. Například primář oddělení dětské chirurgie a traumatologie Nemocnice na Bulovce MUDr. Karel Harvánek představí své klasické bigbítové seskupení a oční specialista Imran Zangi s kapelou PURPUR zahrají funkové rytmy. Vstup na festival je dobrovolný a výtěžek pořadatelé věnují Cestě domů, která se snaží zlepšit situaci lidí na konci života. Zdravotnický deník je mediálním partnerem této tradiční, ale znovu výjimečné akce.

Dobročinný hudební festival Doktorfest prezentuje hudební, málo známé, aktivity lékařů. Řada z nich se věnuje vlastní hudební tvorbě na profesionální úrovni. Letos se již popáté odehraje soutěžní přehlídka šesti hudebních skupin, kde se lékaři utkají o hudební prvenství. Vítěznou kapelu vybere odborná porota, které tradičně předsedá muzikant a hudební publicista Petr Korál. Doktorfest každoročně dává prostor pro prezentaci jedné neziskové organizaci, která se angažuje v tématu zlepšování podmínek zdravotní a sociální péče. Celkový výtěžek benefice půjde letos ve prospěch aktivit Cesty domů, která provozuje domácí hospic a další činnosti v oblasti paliativní péče.

„Jsem lékař a zpěvák kapely. Hrajeme pro svou radost a naše příznivce, posluchače. Na dramaturgii a organizaci Doktorfestu se podílím od roku 2013, kdy jsme pořádali první ročník. Je to již tradiční, milé setkání s přáteli, lékaři, kteří též kromě medicíny provozují jako relax umění. Pobavíme sebe i publikum a pomůžeme dobré věci. Letos podpoříme Cestu domů.“
Vedoucí lékař dětské sonografie na klinice zobrazovacích metod ve Fakultní nemocnici v Motole, muzikant a dramaturg Doktorfestu, MUDr. Zdeněk Hříbal

PROGRAM:
Pátek 19. 5.
18 hod. Slavnostní zahájení festivalu a představení aktivit Cesty domů.
19 hod. Vernisáž obrazů Martiny Špinkové, koncert smyčcového kvarteta Leñadores a čtení Marky Míkové.
Sobota 20. 5.
12 – 17 hod. Soutěžní přehlídka 6 hudebních skupin. Soutěžit budou Simulantenbande, Machu Pichu, Zuby času, Lazzareth, Purpur a BBonk.
19 hod. Vyhlášení výsledků odbornou porotou a ocenění finalistů soutěže. Poté zahrají finalisté minulých ročníků Doktorfestu J!Scream a Bílá nemoc.
Součástí sobotního programu budou zábavné soutěže pro děti.
Program je určen široké veřejnosti.

http://doktorfest.cz/
www.facebook.com/Doktorfest
www.cestadomu.cz

Doktorfest pořádá Taktum s.r.o. ve spolupráci s Porte z.s.
Petr Mändl  602 380 007, Vladana Rýdlová 602 322 823, Karolína Vašíčková 731 168 453 (kontakt pro média)

-TZ-