Jesenická nemocnice je od loňského února členem skupiny Agel, která v Olomouckém kraji provozuje také krajské nemocnice v Přerově, Prostějově a Šternberku. Foto: Jesenickanemocnice.agel.cz

Lékařskou pohotovost na Jesenicku zajistí tamní nemocnice

Lékařskou pohotovost pro dospělé a děti bude na Jesenicku od příštího roku zajišťovat Jesenická nemocnice, která vyhrála výběrové řízení vypsané Olomouckým krajem. Dosud tuto službu na Jesenicku v omezeném rozsahu zajišťovala zdravotnická záchranná služba, řekl včera ČTK hejtmanův náměstek Dalibor Horák (ODS).

 

O víkendech a svátcích bude lékařská pohotovost v Jeseníku podle Horáka nově fungovat 24 hodin denně, v pracovních dnech pak mimo pravidelnou ordinační dobu ambulancí.

„Smlouvy k zajištění lékařských pohotovostních služeb mezi Olomouckým krajem a Jesenickou nemocnicí už máme podepsány. Lékaři budou pracovat na jednom místě v dobře dostupných bezbariérových prostorách a v dosahu hromadné dopravy,“ uvedl Horák.

Jesenická nemocnice podle Horáka vyhrála obě výběrová řízení, která hejtmanství vyhlásilo jak na pohotovost pro dospělé, tak i na pohotovost pro děti a mládež.

„V rozšiřování zdravotnické péče a zvyšování její kvality budeme pokračovat. Před nedávnem jsme například otevřeli nový heliport letecké záchranky v Konici, příští rok bude kraj investovat v prostějovské nemocnici a záchrannou službu čeká modernizace vozového parku,“ dodal hejtman Ladislav Okleštěk (ANO).

Jesenická nemocnice je od loňského února členem skupiny Agel, která v Olomouckém kraji provozuje také krajské nemocnice v Přerově, Prostějově a Šternberku.

-čtk-