Dozorčí rada holdingu navrhla představenstvu holdingu, aby byl do funkce předsedy představenstva nemocnice Trutnov jmenován Miroslav Procházka, a to na dobu ne kratší než rok. Reprofoto: Česká televize

Kraj šéfa nemocnice Trutnov nenašel, minimálně rok jí asi povede předseda holdingu Procházka

Královéhradecký kraj nového předsedu představenstva Oblastní nemocnice Trutnov po odcházejícím Martinu Limburském ve výběrovém řízení nenašel. V konkurzu na šéfa nemocnice byli čtyři kandidáti. Hodnoticí komise žádného z nich nedoporučila a ve středu dozorčí rada Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje nikoho nevybrala. Není vyloučeno, že nemocnici povede předseda představenstva Zdravotnického holdingu Miroslav Procházka. ČTK to řekl náměstek hejtmana pro zdravotnictví Aleš Cabicar (TOP 09).

 

„Zdravotnický holding bude hledat řešení. Se současným předsedou představenstva Martinem Limburským zatím platí dohoda, že zůstane ve funkci minimálně do konce měsíce dubna,“ uvedla mluvčí holdingu Magdaléna Doležalová. Limburský nemocnici vede od poloviny července loňského roku, svůj odchod z čela nemocnice zdůvodnil zdravotními důvody.

Dozorčí rada holdingu podle Cabicara navrhla představenstvu holdingu to, aby byl do funkce předsedy představenstva nemocnice Trutnov jmenován Miroslav Procházka, a to na dobu ne kratší než rok. „Zatím by se (u něj) předpokládal dočasný souběh funkcí. Další věci jsou v jednání,“ řekl Cabicar. Doplnil, že Limburský by ještě v představenstvu nemocnice Trutnov zůstal jako člen do konce letošního roku.

Kraj původně plánoval, že nový předseda představenstva by mohl nastoupit k 1. květnu. Podle dřívějšího prohlášení Cabicara má být hlavním úkolem nového předsedy představenstva zlepšení ekonomiky nemocnice.

Pokud se kraji podaří nového předsedu představenstva najít, bude mít nemocnice od začátku roku 2014 již pátého šéfa. Před Limburským nemocnici loni krátce vedl Jaroslav Kratochvíl, který odešel na vlastní žádost ze zdravotních důvodů. Před Kratochvílem byl od února 2014 do března 2017 ředitelem nemocnice Roman Koudele. Před ním nemocnici od prosince 2013 dočasně vedla tehdejší ředitelka jičínské nemocnice Dana Kracíková. V letech 1996 až 2013 nemocnici vedl Limburský, který z jejího čela tehdy odešel z osobních důvodů.

Nemocnice Trutnov má 670 zaměstnanců a 300 akutních lůžek. Její roční výnosy jsou kolem 540 milionů korun. Objemem výnosů se Trutnov řadí za krajské nemocnice Náchod a Jičín, které měly loni výnosy 1,2 miliardy korun a 740 milionů korun.

-čtk-