Pacienti mají ještě měsíc na to, aby se rozhodli, zda nechtějí z jedné ze sedmi českých pojišťoven k jiné. Pozor by si měli dát na podvodníky a unáhlená rozhodnutí. Foto: koláž ZD

Podvodné triky pro změnu pojišťovny: náboráři používají falešné průzkumy i lži o konci pojišťovny

Lidé, kteří nejsou spokojeni se svou zdravotní pojišťovnou, ji mohou jednou za rok změnit. Mají poslední měsíc na to, aby tak učinili. 30. června totiž vyprší lhůta, během které je možné změnu nabývající platnosti začátkem příštího roku nahlásit. Právě nyní by si ale měli dát pojištěnci obzvláště pozor na naháněče, kteří se na ulicích snaží klienty přetahovat.

 

„Naši klienti se na nás v poslední době stále častěji obracejí, že u nich doma zazvonili či je na ulici oslovili podomní náboráři některé z konkurenčních pojišťoven. Výjimkou bohužel nejsou případy, že jako argument pro přeregistraci používají najatí akvizitoři lži o VZP,“ upozorňuje ředitel VZP Zdeněk Kabátek s tím, že VZP od začátku roku zaregistrovala desítky případů.

Mezi používané nepravdy patří například tvrzení, že VZP od 1. ledna 2016 rozhodnutím vlády končí a všichni její pojištěnci se musí přehlásit k jiné pojišťovně, dále že pojišťovna krachuje a klienti, kteří se včas nepřehlásí, mohou mít problémy s hrazením péče, že VZP neplatí včas lékařům, kteří proto odmítají klienty ošetřovat, že pojišťovna nebude od příštího roku hradit lázně či amalgámové plomby nebo že neproplácí protonovou léčbu rakoviny.

Ačkoliv už před časem vyzval ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček pojišťovny, aby neutrácely peníze na náborové akce, praxe vypadá jinak.

„Kromě výše popsaných postupů, kdy náboráři používají lživé argumenty, se objevují i horší případy – klientům VZP se opakovaně stalo, že byli ke konkurenci přeregistrováni bez svého vědomí. Zpravidla je předtím navštívil někdo, kdo se představil jako pracovník VZP a nechal si pod vymyšlenou záminkou ukázat průkaz pojištěnce, případně podepsat jakýsi papír. Data z průkazu pojištěnce pak ovšem takový podvodník využil k tomu, že za nic netušícího klienta VZP vyplnil přeregistrační formulář, falšoval či podvodně získal jeho podpis a přehlásil ho tak ke konkurenci,“ doplňuje mluvčí VZP Oldřich Tichý.

Najatí podvodníci přimějí klienty k předložení průkazu pojištěnce, případně k podpisu přeregistračního formuláře. Tvrdí přitom například, že provádějí kontrolu platnosti průkazu pojištěnce, protože se chystá výměna, nebo předstírají, že provádějí průzkum spokojenosti se službami pojišťovny, a požádají o podpis dotazníku, přičemž klientovi podstrčí přeregistrační formulář. Další fintou je, že požádají o podpis fiktivního evidenčního listu s tím, že tak klient potvrzuje vůli zůstat u VZP, opět ale podstrčí formulář k přeregistrování. Někteří podvodníci se zase vydávají za pracovníky pojišťovny, kteří kontrolují, zda lékaři nevykázali na klienta neposkytnutou péči. Vyplní fiktivní dotazník a pro kontrolu chtějí vidět průkaz pojištěnce. Protože ovšem pracovníci VZP žádné kontroly či průzkumy v bytech klientů ani na ulicích neprovádějí, jsou triky lehce odhalitelné. Pojišťovna od prosince 2012 neplatí ani žádné externí firmě, aby pro ni nábory pojištěnců prováděla.

Pozor na včasné platby za péči i smlouvu ošetřujícího lékaře

Před unáhlenými rozhodnutími o změně zdravotní pojišťovny pak varuje také největší zaměstnanecká pojišťovna ministerstva vnitra. „Důležité je si předem zjistit, zda má nová zdravotní pojišťovna uzavřené smlouvy s vašimi lékaři, tedy hlavně s praktickým lékařem, pediatrem, gynekologem a stomatologem. Jestliže ne, budete se změnou pojišťovny nuceni hledat i nového lékaře. Ten váš vás totiž ošetří už jen v akutních případech,“ upozorňuje Hana Kadečková, mluvčí ZP MV ČR.

Bonusy, které pojišťovny nabízí, by podle ní měly být zvažovány až na druhém místě. Zájemce o přestup k jiné pojišťovně by navíc mělo zajímat, zda konkrétní pojišťovna nemá problémy s placením péče – což se dá snadno ověřit u ošetřujícího lékaře. „Také možnost rychlého, ale uvážlivého přestupu bez toho, že by vás někdo chytal na ulici i bez zbytečných návštěv poboček pojišťovny je velkým plusem. Proto umožňujeme zájemcům přihlásit se k ní prostřednictvím online přihlášky,“ dodává Kadečková.

V současnosti je možné změnit zdravotní pojišťovnu jednou za rok. Ve sněmovně ovšem nyní při schvalování tzv. transparenční novely bylo do návrhu přidáno, že změnu bude možné provést dvakrát za rok. Novela by také měla zakázat náborové akce pojišťoven.

-mk-