Firma Konica Minolta očekává, že spolu s Ambry Genetic bude mít nejkomplexnější soubor diagnostických technologií pro mapování genetického a biochemického složení jednotlivce. Foto: Ambry Genetic

Konica Minolta kupuje Ambry Genetics za jednu miliardu USD

Japonská společnost Konica Minolta Inc. koupí amerického výrobce diagnostických testů Ambry Genetics. Hodnota transakce činí jednu miliardu USD (23 miliard Kč). Akvizice je důležitou součástí nové strategie firmy, která se snaží rozšířit své aktivity mimo výrobu kancelářského zařízení a usiluje o přední pozici v oblasti tzv. přesné medicíny. Je také největší akvizicí, jakou doposud firma uskutečnila, uvedla agentura Reuters.

 

Výrobky od firmy Ambry mají doplnit nabídku japonské firmy v oblasti vyspělých zobrazovacích přístrojů. „Spolu s Ambry budeme mít nejkomplexnější soubor diagnostických technologií pro mapování genetického a biochemického složení jednotlivce,“ uvedl generální ředitel Konica Minolta Šoei Jamana.

Konica Minolta má sídlo v Tokiu a její koncernové společnosti s více než 43.000 zaměstnanci působí v 50 zemích, služby a produkty nabízí ve 150 zemích. V Česku působí firma prostřednictvím pobočky Konica Minolta Business Solutions Czech a v Brně provozuje vývojové centrum.

Přesná, nebo také precizní medicína je zdravotnický model, který navrhuje přizpůsobení zdravotní péče tak, aby lékařská rozhodnutí, postupy a výrobky přesně odpovídaly potřebám jednotlivého pacienta.

-čtk-