Jiří Čunek razantně vstoupil do problematiky krajského zdravotnictví. Na řízení všech nemocnic najal zkušeného manažera a veřejnost pravidelně informuje o změnám, které v nich provádí. Foto: Tomáš Cikrt

Čunkův kraj se vrátil k projektu magnetické rezonance v Kroměříži

Zlínský kraj se vrátil k projektu výstavby prostor pro magnetickou rezonanci v Kroměřížské nemocnici. ČTK to řekl hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek (KDU-ČSL). Přístroj by mohl začít sloužit za rok. Projekt byl stejně jako další pozastaven po změnách ve vedení krajských nemocnic.

 

Kraj v únoru odvolal vedení zlínské nemocnice, od května mají všechny čtyři krajské nemocnice společné představenstvo v čele s Radomírem Maráčkem, který byl dříve ředitelem lázní Karlova Studánka. Maráček je zároveň předsedou představenstva Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně. Do podzimu musí připravit generel rozvoje nemocnic, do té doby byly plánované investice pozastaveny.

Kraj nyní rozhodl, že stavbu a pořízení přístroje povolí. „Teď nás bude čekat výběrové řízení a nákup,“ uvedl Čunek. Důvodem, proč kraj magnetickou rezonanci v nemocnici zvažoval, byly podle hejtmana také technické požadavky. „Zřejmě budou požadavky na technické vybavení magnetické rezonance mírně změněny,“ uvedl Čunek.

Důvody byly také ekonomické. „Váhali jsme, jestli se tam magnetická rezonance zaplatí, jestli na sebe vydělá. Ekonomové řekli, že ano, takže jsme to uvolnili,“ uvedl hejtman.

Podle předběžných odhadů by projekt měl stát asi 70 milionů korun. Magnetická rezonance, která přesně zobrazuje dané části těla, dosud v nemocnici není.

-čtk-