Luděk Kramář skončil ve funkci ředitele Mladoboleslavské nemocnice hned, jakmile se se loni své funkce ujala nová krajská rada. Nyní zkusí angažmá ve funkci ředitele záchranky v sousedním kraji. Reprofoto: Magazín Středočeského kraje

Novým ředitelem liberecké záchranky bude zřejmě Luděk Kramář

Novým ředitelem Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje bude zřejmě bývalý ředitel mladoboleslavské Klaudiánovy nemocnice Luděk Kramář. Doporučila ho včera výběrová komise. Pokud její rozhodnutí potvrdí i krajští radní, měl by do funkce nastoupit od 1. prosince, řekla dnes ČTK mluvčí krajského úřadu Markéta Žitná. Do výběrového řízení se přihlásilo deset lidí, jeden ale nesplnil požadavky, komise proto vybírala z devíti uchazečů.

 

Předchozího ředitele, Vladimíra Hadače, krajská rada odvolala na konci srpna. Jako důvod představitelé kraje uvedli manažerské nedostatky a špatnou komunikaci se zaměstnanci. Hadač vedl záchrannou službu od března 2014, důvody svého odvolání označil za vágní a nepodložené konkrétními argumenty. Do jmenování nového ředitele byl řízením příspěvkové organizace kraje pověřen lékařský náměstek záchranné služby Jan Lejsek.

Záchranná služba Libereckého kraje má výjezdové skupiny rozmístěné ve 13 městech, zaměstnává 350 lidí a k naléhavým případům může vyslat i vrtulník. Ročně vyjedou záchranáři k více než 60.000 případů. Záchrannou službu letos kraj dotuje 179 miliony korun. Od loňského roku funguje v regionu nové operační středisko záchranky, jehož vybudování stálo přes 30 milionů korun.

Výběrová řízení letos Liberecký kraj vypsal i na místa ředitelů svých dvou nemocnic. V České Lípě funkci obhájil Pavel Marek, který byl řízením tamní Nemocnice s poliklinikou pověřen v únoru. Generálním ředitelem největší Krajské nemocnice Liberec se od Nového roku stane dosavadní lékařský ředitel Richard Lukáš. Současný generální ředitel Luděk Nečesaný, který největší zdravotnické zařízení v kraji vede od července 2013, se do výběrového řízení nepřihlásil a na konci roku ve funkci končí.

-čtk-