Filip Vrubel opustil firmu Delloite a nic mu nebrání se naplno věnovat práci náměstka na MZ. Bude mít na starosti zejména lékovou politiku. Foto: Koláž ZD/T. Cikrt

Filip Vrubel je novým náměstkem ministra zdravotnictví

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (ANO) bude mít ode dneška nového náměstka. Stal se jím právník a expert na regulaci léků Filip Vrubel. Ministr si může sám vybrat dva tzv. politické náměstky a Adam Vojtěch tuto možnost využívá nikoliv pro obsazení politickými nominanty, ale pro doplnění svého odborného týmu. Jmenování, které proběhne dnes, Zdravotnickému deníku na dotaz potvrdil sám Vrubel.

 

Filip Vrubel není ve státní správě žádným nováčkem. V roce 2007 nastoupil na Ministerstvo zdravotnictví ČR jako projektový manažer zavádějící procesy pro novou agendu cenové a úhradové regulace léčiv. Od roku 2010 byl dva roky jako ředitel odboru farmacie zodpovědný za koncepci lékové politiky státu a odvolací řízení proti rozhodnutím Státního ústavu pro kontrolu léčiv (SÚKL). Od ledna 2013 do února 2014 působil jako náměstek ředitele SÚKL. Po odchodu z ministerstva  pracoval pro společnost Delloite, opět se zde věnoval léčivům a zdravotnickým prostředkům. Po nástupu Adama Vojtěcha do funkce ministra se stal Vrubel jeho poradcem a firmu nedávno opustil.

-cik-