Michal Šnorek působí od roku 2006 jako lékař v Kardiocentru českobudějovické nemocnice, kde se specializuje na implantace kardiostimulátorů a kardioverterů-defibrilátorů. Zároveň se deset let věnuje managementu zdravotnických služeb. Foto: Českobudějovická nemocnice

Českobudějovickou nemocnici povede Michal Šnorek

Novým ředitelem českobudějovické nemocnice se stal Michal Šnorek. Rozhodlo o tom v pátek představenstvo společnosti. Šnorek nahradí Břetislava Shona, jenž z funkce na vlastní žádost odešel na konci března. Novináře o tom informovala mluvčí českobudějovické nemocnice Iva Nováková.

 

Sedmatřicetiletý Šnorek vedl v nemocnici Úsek interních oborů. Vystudoval medicínu na 2. lékařské fakultě Univerzity Karlovy a management zdravotnických služeb na Vysoké škole ekonomické. Dlouhodobě je součástí vedení Nemocnice České Budějovice a účastní se jednání představenstva i dozorčí rady. Před pár dny v představenstvu nahradil odstupujícího Shona.

Sedmdesátiletý Shon vykonával pozici ředitele od roku 2005. Celou svou profesní kariéru spojil s českobudějovickou nemocnicí. V roce 1975 nastoupil na urologické oddělení, později se stal jeho primářem. Ve společnosti zůstává, stal se ředitelem chirurgického úseku.

Českobudějovická nemocnice patří mezi nejlépe hodnocená zdravotnická zařízení v republice. Získala řadu ocenění a její hospodaření už léta končí v zisku.

-čtk-